Kruisbestuiving

Op de zondagochtend van 5 november verzamelen wij ons in ons geliefde arboretum Oostereng. Ditmaal niet om aan het werk te gaan maar voor een uitje, bekokstoofd door Wilma Verburg. Wanneer de club compleet is vertrekken wij naar nationaal bomenmuseum Gimborn.

Bomenmuseum Gimborn

Eenmaal aankgekomen worden wij warm ontvangen met koffie, gebak en de aanwezigheid van Bert Schalkx. Bert verzorgt al jarenlang rondleidingen in Gimborn en heeft over iedere boom of struik een verhaal. In zijn vertellingen mengt hij wetenschap en eigen bevindingen tot een intuïtieve wijsheid, welke oproept tot verwondering.

Herfstsferen

Het is volop herfst en de bomen zijn gekleurd in alle mogelijke tinten groen, geel bruin en rood. Ook vruchten, noten en paddenstoelen zijn volop in aanbod. Velen kunnen de drang niet weerstaan om al deze herfstschatten te verzamelen. Sommigen verzamelen zaden, om een eigen arboretum te stichten. Anderen stellen van blaadjes een herfstpallet samen

Terugkeer

Na een wonderlijke wandeling keert een deel terug naar huis en gaat een deel verder op expeditie. Uiteindelijk gaat iedereen naar huis met een gevoel van verwondering en een hoofd vol met vragen.
Gimborn heeft haar slogan waar gemaakt: ‘Laat je verwonderen door het bomenrijk’