Jubileumfeest, verslag en foto’s

Op 8 en 9 september 2023 vierde de stichting Arboretum Oostereng haar 10 jarig bestaan. Op de zaterdag was bijna de gehele vrijwilligersploeg aanwezig. Met elkaar zijn nog wat voorbereidingen voor de zondag gedaan, maar vooral was het een dag van elkaar ontmoeten, lekker eten en drinken en nog twee bijzondere rondleidingen door het arboretum. Op zondag 9 september waren veel mensen uitgenodigd en om 10 uur was het al een gezellige drukte met gasten en vrijwilligers.

Eerst koffie en lekkers

Bij aankomst op deze zonnige zondagmorgen is er eerst voor iedereen koffie en wat lekkers. En vooral is er tijd om elkaar te ontmoeten. Er zijn bezoekers oa. uit Brabant, Groningen, Overijssel. Maar ook uit de nabije omgeving van Wageningen. De sfeer is prima.

De opening

De opening van de dag wordt verzorgd door Marielos Peña-Claros, die door Leo Goudzwaard wordt geïntroduceerd. De aanwezigen luisteren zittend en staand toe.

Vrijwilligers

Oo voor de vrijwilligers is er tijd voor ontspanning en ontmoeting.

Activiteiten

Behalve rondleidingen, waren er ook andere activiteiten. Planten en boeken verkoop, maar vooral ook geschuurde houten schijven van araucaria en andere houtsoorten. Verder was er muziek en een heerlijke lunch in de tuin van Chiel. En een topper voor beide dagen was de vers hout workshop. Onder de grootbladige berk was het heerlijk toeven en vooral aangenaam bezig zijn met het verse hout.

Overig

Nog wat nagekomen foto’s