Bomenpad

Ontdek arboretum Oostereng via het slingerende bomenpad. De route is 1,4 kilometer lang en voert langs diverse bomen en jongere aanplant. Het pad voert ook langs kleine weitjes, een verborgen tuin, een reuzenxylofoon, een blotevoetenpad en percelen met een gevarieerde beplanting.

Informatiebordjes

Bij alle (bijzondere) bomen, struiken en beplanting zijn informatiebordjes geplaatst met de naam van de soort (Nederlandse en Wetenschappelijke naam) de ouderdom van de boom en in voor enkele soorten ook een wetenswaardigheid.

Ook zijn er educatieve bordjes te vinden over bijvoorbeeld de dieren in het arboretum, de functie van dood hout, paddenstoelen, of de historie van het terrein.

Collectie

Langs het pad ziet u ook soorten uit de drie uitgebreide collectiesdie het arboretum rijk is: Er is een grote variëteit aan Abies (Zilverspar), vele soorten van de Styraxfamilie (o.a. sneeuwklokjesboom) en Hosta’s (Hartlelies) van groot tot klein, met uiteenlopende bloeitijden.

Start

Het bomenpad start bij het transformatorhuisje, tevens boshuis van het arboretum. De route van het bomenpad is duidelijk gemarkeerd.

De route van het bomenpad (klik op afbeelding om groter te openen)

Audiotour

U kunt de historie en wat er allemaal te zien is ook via onze audiotour ontdekken. Langs het pad staan paaltjes met een witte kop en een nummer. De nummers verwijzen naar de geluidsfragmenten die u kunt beluisteren via de QR-code aan het begin van het bomenpad of via deze link.