Bezoek

Hartelijk welkom in arboretum Oostereng.
U kunt het arboretum op verschillende manieren ontdekken.

Het bomenpad

Ontdek het arboretum via het slingerende bomenpad. De route is 1,4 kilometer lang en voert langs diverse bomen en jongere aanplant. Houd voor de hoofdroute de paaltjes met oranje kop aan uw rechterhand. Er zijn diverse zijpaden die altijd weer op de hoofdroute uitkomen.

Audiotour

U kunt de historie en wat er allemaal te zien is ook via onze audiotour ontdekken. Langs het pad staan paaltjes met een witte kop en een nummer. De nummers verwijzen naar de geluidsfragmenten die je kunt beluisteren via de QR-code aan het begin van het bomenpad.

Excursies en activiteiten

Een paar keer per jaar organiseren we themawandelingen en soms zijn er exposities of workshops in het arboretum.  In de agenda kunt u zien wat er op het programma staat.

Wat bloeit er nu?

Onze bloeikalender laat van maand tot maand zien wat er in het arboretum in bloei staat, en waar je het kunt vinden. 

Dieren spotten

Grotere en kleinere dieren hebben in het arboretum een rustige leefplek of doorgangsgebied gevonden. Bekijk de meest in het oog lopende en vliegende soorten. Misschien kom je ze tegen!

Bereikbaarheid en parkeren

De ingang is aan de Keijenbergseweg 2, bij hectometerpaaltje 4.3.
Twee witte lage pilaren markeren de inrit. Parkeergelegenheid is beperkt, er zijn wel diverse parkeermogelijkheden in de omgeving.