Vrijwilligers

We zijn een enthousiaste groep van ca. 30 vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steekt voor het beheer van het arboretum. We zijn een gemixte groep, jong en oud, werkend en studerend. Er is een vaste groep op maandagmiddag en een vaste groep op zaterdagmorgen aan de slag. En tussentijd zijn er ook geregeld vrijwilligers aan het werk.

Eigengemaakte bank ‘de meerstammige beuk’, gemaakt door een professional in bos- en natuurbeheer, verbonden aan Wageningen Univeriteit.

Wat doen we?

We verzorgen uiteenlopende werkzaamheden, zoals de aanleg en het onderhoud van de paden, zorgen voor nieuwe aanplant van bijzondere bomen en ander plantgoed, vermeerderen soorten we halen bramen en ander ongewenste opslag en onkruid weg, zorgen voor de juiste naamgeving en  leiden groepen rond. De technici onder ons beheren het boshuis en anderen zorgen voor fondsenwerving, de website, en de nieuwsbrief.

Tijdsduur

  • Maandagmiddag: 13.30 uur tot 16.30 uur
  • Zaterdagmorgen: 9.00-12.30 uur

Je kunt vaak of minder vaak komen, dat bepaal je zelf, 1 uur of 8 uur per week, het kan allemaal.

Rondleiding door vrijwilligers

Nieuw idee?

Leuke nieuwe ideeën zijn er te over en vaak worden die ook uitgevoerd: een bomenproject,  een blotenvoetenpad, de aanleg van een haag van hazelaar, een nieuwe bank of een audiotour. Zo voegen we steeds iets nieuws toe aan het arboretum.

De coördinatie van de vrijwilligers staat onder leiding van Leo Goudzwaard. 

Natuurwerkdag

We doen geregeld mee met de Natuurwerkdag in november, ook dan is er gelegenheid een keertje mee te draaien.

Word ook vrijwilliger! 

In het arboretum is altijd werk te verzetten. We zijn blij met je komst! Je kunt je aanmelden bij

Een eigengemaakte spechtenkast wordt opgehangen. 

Ook dit moet gebeuren. 

Elk jaar ontvangen we van gemeente Wageningen bladafval. Een behoorlijke hoeveelheid mag je wel zeggen. De bladeren leggen we in een dikke mulch-laag bij de wortels van jonge aanplant. Dan groeit alles weer extra hard.