Arboretum Oostereng doet mee aan 1 miljoen bomen voor klimaat en biodiversiteit

Arboretum Oostereng verzamelde 1000 jonge berken, beuken, tamme kastanje, krent en haagbeukje uit eigen terrein en kuilde ze in voor het nationale actie Meer Bomen Nu.  Lees meer

Meer Bomen Nu verzamelt de overdaad aan jonge struiken en bomen in natuurgebieden, en plant die op andere plekken terug. De initiatiefnemer Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda zien bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden.

1 miljoen bomen in 2022

Regulier worden bomen en struiken afgenomen bij boomkwekers. Maar er is een andere voor de hand liggende maar weinig gebruikte bron voor plantgoed: de natuur. Met deze nationale actie wil meerbomen.nu deze winter minimaal 1 miljoen bomen gratis weg gevenaan gemeenten, boeren, bedrijven, particulieren of ieder andere die wil vergroenen.

Arboretum als oogstlocatie bomenhub

De grond staat bezaaid met zaailingen in het arboretum, dus sinds 2020 doen we mee met deze landelijke actie.Naast oogstlocatie is het arboretum ook een bomenhub, een plek om de zaailingen (tijdelijk) tot de plantdag te bewaren.

Zelf ook bijdragen?

De miljoen bomen helpen platen, dat kan.

Meer Bomen Nu gaat dit jaar 1 miljoen bomen (ver)planten! Heb jij een paar zaailingen in je tuin? Oogst ze dan (en bij de buren en familie) en lever ze in bij een plantlocatie of bomenhub in de buurt! Door het hele land organiseren we op zaterdag 27 november en zaterdag 12 februari doneer-een-zaailing dag. In de bomenplanner is te vinden waar je op deze dagen zaailingen kan doneren bij jou in de buurt.

Meer weten hoe je mee kan doen kijk dan op meerbomen.nu >